ICON OF THE SEAS – največja potniška ladja doslej in največji vodni zabaviščni park na morju, je predan naročniku. 20 nadstropij, razdeljenih v osem sosesk, in več kot 40 lokalov in prizorišč za zabavo. Ladjo, ki v dolžino meri 365 metrov, njena masa pa je 250.800 ton, so izdelali v ladjedelnici Meyer Turku v Turkuju na Finskem. KUB team je sodeloval pri oblikovanju, izvedbi in dobavi notranje opreme mnogih javnih prostorov.

 

V naši ekipi smo izjemno veseli, da je ta ladja končno uspešno dokončana. Naš doprinos je bila dobava znatnega obsega notranjih in zunanjih javnih prostorov ter velik del priprave oblikovanja tehnične dokumentacije. Velika zahvala naročnikom, ki so v nas videli dobrega partnerja. Tretjo ladjo v Carnivalovem razredu Excel, plovilo na LNG, je zgradila ladjedelnica Meyer Werft v Papenburgu v Nemčiji.

Scenic je naznanil, da je novi Scenic Eclipse II zapustil ladjedelnico 3.Maj v Rijeki na Hrvaškem 6. aprila 2023. Ekipa KUB je ponovno sodelovala pri izvedbi in dobavi notranje opreme javnih prostorov.

TTG - Travel industry news - Scenic unveils agent competition ahead of Eclipse II christening

Scenic Eclipse review: Antarctica in style | Mundy Adventures

Reviving Rijeka Shipbuilding: Scenic Group Boss on 860 Million Euro Deal - Total Croatia

Costa Toscana je sestrska ladja Costa Smeralda, dostavljena iz Turkuja leta 2019. Začetek obratovanja je predviden jeseni 2021. Kot se za njeno ime spodobi, bo gostom predstavila najboljše iz znane italijanske regije z dobrotami, hrano, vinom in sproščenim življenjem.

Trenutno sodelujemo pri gradnji kar 7 ladij.
Carnivalova Mardi Gras in Costa Toscana nastajata v Finski ladjedelnici Meyer Turku, v nemškem Meyer Werft v Papenburgu se zaključuje Odyssey of the Seas za floto Royal Caribean Cruise Line, v Franciji MSC Virtuosa in nova RCCL Oasis class ter v daljni Kitajski 3. in 4. v seriji načrtovanih 10: Ocean Victory and Ocean Explorer. Busy year 2020 ?

Novi ladja Costa Smeralda je bila predana naročniku 5. decembra 2019. Ceremonija primopredaje je bila v ladjedelnici Meyer v Turkuju na Finskem, kjer je bila ladja tudi zgrajena.

V čast nam je, da smo sodelovali pri tako velikem projektu načrtovanja in izdelave notranje opreme in montaže na krovu, vključno s Kolosejem, ki je ogromen in se zajeda skozi tri palube, muzej, 5 različnih trgovskih enot na palubah 6, 7 in 8, bari in restavracijami, veliko različnih miz na različnih lokacijah na palubah 6 in 7.

Zahvaljujemo se našim naročnikom za zaupanje in sodelovanje ter naši ekipi, vključno s proizvajalci in dobavitelji!

Veseli smo, da je projekt končno zaključen in se že veselimo Costa II … Hvala.

Naše delo na skoraj vsakem kadru tega videoposnetka spodaj. ? Izjemno smo ponosni, da smo bili del te neverjetne zgodbe od začetka leta 2017 do njenega prvega potovanja avgusta 2019 z oblikovanjem, izdelavo in montažo.

Čestitke in velika zahvala vsem, ki ste sodelovali in nam pomagali, da smo to delo opravili…

 

Nova Costa Smeralda bo v zaplula jeseni 2019. Ladja bo imela številne oblikovalske značilnosti, ki jih navdihne italijanska piazza. Zasnovana je tako, da svojim potnikom ponudi kakovost, slog, toplo gostoljubnost, zabavo in svetovno priznano gastronomijo v več restavracijah.

KUB je vpleten pri velikem obsegu javnih prostorov z načrtovanjem, proizvodnjo ter s proizvodnjo različnih vzorčnjih kosov interierja.

Ponosni smo, da lahko oznanimo, da sodelujemo pri izgradnji prve te vrste luksuzne jahte s 6 zvezdicami, ki bo plula čez Ameriko; Antarktika; Evropa in Sredozemlje; ter Arktiko in Fjorde.

Ladjo gradi družba Scenic, ki se ukvarja z luksuznimi križarjenji predvsem na velikih rekah. Ladja bo imela kar dva helikopterja, podmornico za sedem ljudi, gledališče z 240 sedeži, ogrevane bazene s pomičnimi strehami, telovadnico, welness, zunanje in notranje jacuzzije, šest restavracij in več barov. Opremljena bo z gumijastimi čolni in kajaki.

Manjkale ne bodo niti dvorane za pilates in jogo, sto moderno opremljenih apartmajev v velikosti od 32 do 344 kvadratnih metrov in razkošen penthouse v velikosti 233 kvadratnih metrov. Vsak apartma bo imel na razpolago svojega strežaja.

 

Ekipa KUB sodeluje pri oblikovanju, izdelavi in dobavi kar 10 področij javnih prostorov kot bari, restavracije, saloni, lobiji, pisarne, gledališče, yacht klub, joga in še več.

Več na Scenic
Članek na rtvslo

Sodelovali smo pri načrtovanju in izvedbi opreme v izmeri več kot 10.000m2, na 4 palubah največje potniška ladja na svetu Symphony Of The Seas dolge 362m in visoke 72m, s skupno 18 palubami. Symphony je četrta v razredu OASIS in je izplula iz ladjedelnice STX v Saint Nazairu 23.3.2018.