HIŠA B

Na idilični lokaciji odmaknjeni od avtocestnega vrveža smo zasnovali funkcionalne in estetske prostore, ki bodo družini zagotavljale udobje in prijetno počutje. Pritlični del hiše je s svojimi velikimi zasteklitvami povezava med notranjim ambientom in zunanjo okolico, saj omogoča poglede na vse strani.

Kletna etaža bo namenjena velikemu garažnemu prostoru, do zgornjih prostorov pa se bomo lahko povzpeli preko estetsko dovršenega stopnišča kateri bo povezovalni in nosilni element hiše. Pritličje bo s svojo odprtostjo povezoval vse dnevno bivalne prostore v celoto obenem pa omogočal preko premičnih lamel zasebnost v kolikor si bo družina tega zaželela. Pokritost zunanjih površin smo zagotovili z velikostjo mansardne etaže, poleg terase smo na parcelo umestili piknik prostor z letno kuhinjo do katerega se bomo spustili preko kaskad.

Mansarda se bo delila na koncu stopnišča na dva dela. Na otroški strani bo kopalnica in dve otroški sobi kateri si bosta delili na skupnem hodniku garderobne omare. Medtem ko na drugi strani bosta kraljevala starša, garderobne omare bodo objele vstopni del prostora, s tem smo zagotovili prosto gibanje med posteljo in panoramskimi okni kateri bodo poskrbeli za naravni vir svetlobe. V osrednji del prostora smo umestili kopalnico in s tem omogočili tekoče gibanje po prostoru.