Družinska hiša ŠP

Oblikovna zasnova objekta vključuje klasične elemente gradnje, preoblikovane na moderen način. Velike steklene površine na jugu so dodatno senčene z asimetričnim nadstreškom nad teraso in vertikalimi lamelami, ki definirajo prostor terase in ustvarjajo občutek razgibanosti.

Občutek elegance in moderosti daje tudi usklajena kombinacija temne kritine, bele fasade in lesenih elementov. Nadstrešek je oblikovan enostavno in monumentalno ter deluje kot nevsiljiv podaljšek hiše. S premišljeno postavitvijo hiše in nadstreška na parcelo smo na jugozahodni strani dobili velik vrt z optimalno orientacijo.

Glavni vhod je na jugozahodni strani. Skozi vrata vstopimo v predprostor z garderobo. Iz predprostora vodi ločena stopiščna rama v klet. Predprostor je od ostalih prostorov v pritličju ločen s steklenimi vrati. V jugovzhodnem delu pritličja se nahaja velik odprt prostor, v katerem uredimo kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo z galerijo. Jedilnica in dnevna soba se odpirata na veliko pokrito teraso. V severozahodnem delu pritličja je soba za goste s kopalnico ter kabinet. Neto kvadratura pritličja je 93,00 m2, zunanja pokrita terasa pa meri 28,00 m2. Neposredno ob hiši se nahaja še nadstrešek za dva avtomobila s priročno drvarnico.

Osrednji prostor mansarde je galerija s pogledom na dnevne prostore. V galeriji lahko uredimo likalnico ali igralnico za otroke. Spalnica za starše ima svojo lastno kopalnico, do katere dostopamo preko garderobe. V mansardi sta še dve otroški sobi in velika kopalnica ter loža. Neto kvadratura mansarde je 76,00 m2.