Stanovanje V

Pri prenovi stanovanja smo se osredotočili na oblikovanje notranjih prostorov po meri, z rušenjem sten in oblikovanjem nove tlorisne rešitve, kar je omogočilo popolno preoblikovanje funkcionalnosti prostorov ter zagotavljanje optimalne tlorisne rešitve in tekočega gibanja uporabnikov po stanovanju.

Cilj projekta je bilo ustvariti boljšo kakovost življenja v stanovanju ter zagotoviti fleksibilne in udobne prostore za stanovalce. Največja pridobitev, ki smo jo uspešno integrirali v novo tlorisno rešitev, je bila združitev dnevne sobe, kuhinje in jedilnice v en prostor. Poleg tega smo ustvarili tudi ločen del za starše, ki vključuje spalnico, lastno walk-in garderobo ter izhod na balkon.

Otroška soba je bila prav tako deležna prenove, s čimer smo pridobili novo prostorsko rešitev s številnimi shranjevalnimi površinami, veliko pisalno mizo in igralni kotiček s piši-briši tablo. V otroško sobo smo želeli vnesti svež pridih igrivosti, zato smo oblikovali unikaten sistem polic nad posteljo in dodali barve v prostor.

S preureditvijo kopalnice smo vizualno povečali prostor in povečali količino naravne svetlobe, ki lahko prodre skozi. Namesto stoječe banje smo namestili tuš, kar je zagotovilo še dodatno pridobitev prostora. Za še boljše rezultate povečanja prostora smo si pomagali z dodajanjem velikega ogledala.

Poleg kopalnice smo pridobili tudi novo pisarno z veliko pisalno mizo in odprtim sistemom polic, ki zagotavlja veliko površin za shranjevanje gradiva.