Hiša G

Velika gradbena parcela v izmeri 1842 m2 ima svoj dostop do javne ceste in ugodno lego z razgledom proti dolini. Hiša ima dve etaži in je nepodkletena.

Skozi glavni vhod v hišo s severne strani vstopimo v predprostor z delno ločenim garderobnim prostorom. V sklopu predprostora sta vhod v sanitarije in utility ter dostop do stopnišča. Na južni strani objekta so razporejeni svetli in prostorni bivalni prostori z veliko pokrito teraso. Nad dnevno sobo s kaminom je galerija, ki ustvari čudovito vertikalno povezavo z zgornjo etažo in spalnimi prostori. V pritličju je še soba za goste. Neto kvadratura pritličja je 121 m2, zunanja terasa pa meri 42 m2.
V odprtem delu mansarde je skupni prostor namenjen domači pisarni ali igri otrok. V osrednjem delu sta še velika kopalnica s tušem in kopalno kadjo ter kabinet. Spalnica v zahodnem delu mansarde ima v istem prostoru predvideno tudi prehodno garderobo. Dve veliki otroški sobi sta orientirani na vzhod. Neto površina mansarde je 109 m2. Oblikovna podoba enodružinske hiše združuje monumentalno zasnovan mansardni del, ki ga obdaja grafitno siv plašč kritine in fasade enotnega izgleda, ter pritlični del v beli barvi z velikimi steklenimi površinami na jugu. Skupni imenovalec obeh delov so premišljeno razporejeni leseni elementi, ki moderno zasnovo objekta smiselno povežejo z okolico. Nevarnosti pregrevanja prostorov na jugu se izognemo s pokrito teraso, ki poleti onemogoča padec sončnih žarkov na steklo, pozimi pa zaradi nizkega vpadnega kota le-teh pridobimo na zaželjenih topotnih dobitkih. Za dodatno senčenje terase v času zadrževanja na njej uporabimo lesene pomične panele. Na vzhodni strani objekta je predviden nadstrešek za dva avtomobila v kombinaciji s podkleteno drvarnico, ki je namenjena kotlu za biomaso. Nadstrešek je oblikovan kot lesena pergola in se sklada z vizualno podobo glavnega objekta.