Stanovanje Bruselj

Pri prenovi stare podeželske hiše v bližini Bruslja smo si prizadevali ustvariti sodoben in funkcionalen dom za družino, ki bi odražal njihov življenjski slog in potrebe po prostoru za druženje in sprostitev. Za dosego tega cilja smo prenovili tlorisno zasnovo z rušenjem nekaterih sten ter tako omogočili boljšo izrabo prostora in naravno osvetlitev. Rezultat je moderna in udobna hiša.

Pri oblikovanju notranjosti smo izbrali kombinacijo bele barve, lesa in kovinskih detajlov, ki dodajo teksturo prostoru. Celotna notranja oprema je bila izdelana po meri, kar nam je omogočilo optimalno izrabo prostora. Bela barva je pomembna pri dojemanju prostora, saj ga vizualno povečuje zaradi svoje sposobnosti odsevanja svetlobe. Leseni elementi pa so prostoru dodali toplino in omehčali njegovo vzdušje.

Posebno pozornost smo namenili funkcionalnosti kuhinje, ki smo jo zasnovali tako, da zagotavlja dovolj prostora za kuhanje, delovne površine, shranjevanje ter druženje.

Kamin igra ključno vlogo pri povezovanju dveh prostorov, saj je viden tako iz jedilnice kot iz dnevne sobe. Velika steklena drsna vrata omogočajo zapiranje in odpiranje prostora, kar nam daje veliko fleksibilnosti glede uporabe prostora.