Hiša M

Prenova stanovanjske enote v družinski hiši, je zahtevala za dober končni rezultat rušenje sten in novo razporeditev notranje opreme po celotnem stanovanju. Smiselno smo izkoristili že obstoječe stopnišče in ga preoblikovali v funkcionalne shranjevalne površine, med drugim smo ustvarili shrambo katera ima vhod skozi kuhinjo, medtem ko na vhodnem delu stanovanja pridobimo prostor za omare in sedalni element.

Poleg oblikovanja notranjih prostorov smo se lotili tudi zasnove in izdelave pokritega zunanjega stopnišča in s tem ustvarili celovito zasnovo in povezavo notranjosti in zunanjosti. Podiranje določenih sten, nam sedaj omogoča krožen prehod med prostori in v središče postavlja kamin obenem pa smo pridobili lep vgraden prostor s policami in nišo za shranjevanje drva.

V kuhinji imamo zagotovljene veliko naravne svetlobe preko velikega okna nad pultom, ki omogoča prijetno okolje za delo na kuhinjskih površinah. Za še boljšo komunikacijo med kuhinjo in jedilnico smo dodali podaljšek kuhinjskega pulta in s tem pridobili prostor za dva barska stola.