Objekt Kresnička

Zasnovali smo 14 različnih stanovanj, ki smiselno, racionalno in kvalitetno izkoriščajo prostor. Stanovanjski objekt obsega kletno etažo, pritličje, dve nadstropji in galerijo.

V kletni etaži je podzemno parkirišče, skupna kolesarnica in za vsako stanovanje poseben shrambeni prostor. V pritličju je pet različnih stanovanj in velik svetel prostor, namenjen lokalu. Stanovanja povezuje hodnik in svetla recepcija s stopniščem, ki omogoča dostop do ostalih etaž.

Vsa pritlična stanovanja imajo zunanje terase, stanovanja v nadstropjih imajo pokrite balkone, stanovanja v drugem nadstropju pa dostop do galerije. Pokrite balkone smo oblekli v antracit sivo barvo, s čimer smo ustvarili kontrast in dodali globino objekta. Vsa stanovanja vključujejo dnevni WC in glavno kopalnico, ki sta ločena za še večje udobje stanovalcev.

Za zagotavljanje zadostne količine naravne svetlobe smo objekt opremili s številnimi zasteklitvami, panoramskimi vrati za dostop do balkonov in steklenimi balkonskimi ograjami. Fasada je kombinacija bele in antracit sive barve. Z antracit dodatki ob oknih smo ustvarili iluzijo večjih oken, s tem fasado naredimo igrivo, obenem pa ohranjamo moderen videz.