Hiša H

Za zasebnega naročnika smo zasnovali enodružinsko hišo v okolici Stične. Razgiban teren je narekoval delitev hiše na tri programsko ločene etaže: servisni, bivalni in spalni del. Kljub trem etažam ne bomo imeli občutka, da smo kakorkoli odtujeni od zelenih površin. S kaskadami bomo na mehek način premagali višinsko razliko med kletjo in pritličjem ter med njima ustvarili kvalitetne manjše prostore za preživljanje prostega časa. Dostop do objekta bo mogoč v kleti ali pritličju.

Pri zasnovi je bil velik poudarek na povezovanju notranjih in zunanjih prostorov ter gibanju skozi in okoli objekta. Srce hiše bo osrednji bivalni prostor, z večjimi steklenimi površinami, ki nam bodo zabrisale meje med zunanjostjo in notranjostjo. Vertikalne komunikacije so zagotovljene na obeh straneh ter sredini objekta, kar nam omogoča tekoče gibanje po in ob objektu. Kompaktna zasnova bo členjena z vertikalnimi lesenimi lamelami, ki bodo ob enem služila tudi kot senčila ter ograja hiše.

V kletni etaži se bo poleg servisnih sob nahajal spa. Preko osrednjega stopnišča se bomo povzpeli do že prej omenjenega pritličja in spalnega dela s kopalnico v mansardi. Poleg dveh otroških sob bo umeščena še spalnica z lastnim garderobnim prostorom na željo stranke. V povezovalnem hodniku se bo nahajal tudi kabinet kateri bo preko premične stene omogočal zasebnost v kolikor si bo tega zaželeli.