Hiša R

Moderna enostanovanjska dvokapnica bo premišljeno vstavljena v obstoječ strm teren, kar nam bo omogočalo najboljšo orientacijo prostorov znotraj samega objekta ter nemoteno gibanje okoli objekta.

S severozahodne strani se bo dostopna cesta izoblikovala v dvorišče ter glavni vhod objekta. Iz vhodne strani bo hiša bolj zaprtega tipa s tem elegantno skrijemo razkošnost ostalih prostorov, ki bodo obrnjeni na svoj lastni vrt s pogledi na dolino. Hiša sledi željam in življenjskemu slogu družine, ki rada preživlja svoje proste dni skupaj, v prostorih ki nudijo ogromno aktivnosti kot tudi veliko skritih kotičkov za sprostitev.

Iz pritlične etaže se bomo spustili v deloma vkopano klet kjer smo zasnovani dve otroški sobi z lastno kopalnico, večjim fitnesom, pralnico, garažo ter tehničnim prostorom. Pritličje bo vsebovalo velik dnevno bivalni prostor, kateri se bo neposredno navezoval na prostorno pokrito zunanjo teraso in vhodom na teraso z bazenom.

Mansardna etaža bo namenjena staršem. Zasnovali smo prostorno spalnico z veliko garderobo poleg tega bo v mansardi še kopalnica s savno in pisarna s teraso obrnjena na jug kar bo uporabnikoma med delom zagotavljala veliko naravne svetlobe.

Za piko na i smo fasadnem ovoju dodali še lesene lamele kateri bodo dinamično razporejeni in malce zmehčali dramatično obliko objekta.