Hiša O

Izhodišče oblikovanja enostanovanjske hiše je bila kocka, preoblikovali smo jo glede na strm padec gradbene parcele. Le ta nam je kasneje tudi narekovala organizacijo notranjih prostorov ter odpiranju narave. Objekt bo obsegal tri etaže: klet (katera bo zaradi višinske razlike zemljišča dostopna tudi iz nivoja terena), pritličje in mansardo.

Vse tri etaže bodo bogatile velike zasteklitve, ki nam bodo zagotavljale neposreden stik z okolico in omogočale veliko naravne svetlobe poleg tega gradbena parcela pada proti južni strani. Iz vzhodne strani s ceste bo hiša bolj zaprtega tipa, medtem ko se velika panoramska okna in terase odpirajo na južno in zahodno stran hiše za najbolj optimalno pridobitev naravnega vira svetlobe.

V kleti objekta bodo garaža, kolesarnica s shrambo, kopalnica in velik wellnes prostor z notranjim bazenom in savno poleg tega pa bodo uporabniki imeli dostop do prostorne pokrite terase, ki jim bo zaradi svoje lege zagotavlja zasebnost. V pritličje bomo lahko preko glavnega vhoda vstopili v kabinet, utility, dnevni wc in prostoren dnevno bivalni prostor s kaminom ter dostopom na zunanjo teraso z letno kuhinjo. Preko stopnišča se bomo povzpeli do 3 otroških sob in otroške kopalnice ter spalnico z walk-in garderobo in lastno kopalnico.

Poleg objekta smo neodvisno konstrukcijsko in funkcionalno zasnovali tudi pomožni objekt, ki bo služil kot nadstrešek za dva avtomobila. Krasila ga bo ravna streha, s tem smo dosegli da se oba objekta lepo dopolnjujeta in tvorita enovito celoto.